fbpx

Frågor och svar gällande situationen runt Covid-19

Våra kunders säkerhet kommer först.

Här kommer några frågor och svar gällande situationen runt Covid-19.
Vi passar även på att ge lite allmänna råd runt din kommande affärsresa.

Möten över 50 personer – vad gäller?

Det är en vanlig missuppfattning att möten och konferenser över 50 personer inte är tillåtna. Det stämmer inte. Slutna möten och konferenser som arrangeras av företag eller organisationer räknas inte som allmänna sammankomster och omfattas därför inte förbudet.

Vad menas med en allmän sammankomst?

En allmän sammankomst är tydligt definierad i lag, och avser exempelvis en demonstration, föreläsning, samling för religionsutövning, en teater, konsert eller en biografföreställning. För att en sammankomst skall ses som allmän krävs att den anordnas för allmänheten eller att allmänheten har tillträde till den.

Kan ett möte eller konferens på en mötesanläggning räknas som en allmän sammankomst?

Nej. Hotell- och mötesanläggningar omfattas inte av ordningslagen, utan istället av de trängselregler som Folkhälsomyndigheten beslutat om. Alltså att hålla avstånd till varandra, möblera och duka luftigare och att säkerställa så att det inte blir köbildning runt barer och bufféer. Alla seriösa mötesanläggningar har vidtagit nödvändiga åtgärder och många har gått mycket längre än så för att förhindra smittspridning.

Är det okej att arrangera möten och konferenser med fler än 50 personer?

Ja. Möten och konferenser för grupper större än 50 personer är tillåtna om de inte är fritt tillgängliga för allmänheten. Exempelvis får ett företag ha ett möte för sina 70 anställda. Naturligtvis gäller fortfarande rekommendationerna att tvätta händer och att tänka på social distans och att stanna hemma om man är sjuk

Din affärsresa

I ett försök att minska spridningen av covid-19 har många länder nya inresekrav för resenärer. Vilka kraven är varierar och de kan i vissa fall helt förbjuda resor, eller ställa krav på karantän vid ankomsten.

Kraven ändras också ofta, så du gör bäst i att kolla policyerna innan du bokar, och en gång till innan avresan. Resebegränsningarna varierar också mellan olika delstater och länder.

Reseleverantörer uppdaterar kontinuerligt sina riktlinjer och policyer. I vårt hjälpcenter hittar du en lista med råd och flexibla resepolicyer ordnade efter flygbolag, hotell och tågbolag. Många av policyerna innebär att avbokningar och ändringar kan utföras avgiftsfritt, med förbehåll för gällande regler och villkor. Om reseleverantören du letar efter inte finns med i listan ska du kontrollera den senaste informationen på flygbolagets, hotellets eller tågbolagets webbplats.

Så reser du säkert

Få hjälp med din bokning

Kontakta oss på Travel Team
Tel.: 021 41 00 25 eller affars@travelteam.se